Huur een advocaat in bij een geschil met jouw werkgever


Ben je onterecht ontslagen of wordt je onterecht verdacht van malafide zaken op de werkvloer? Ga dan niet alleen de strijd aan tegen deze ongerechtigheid. Huur een specialist in die jou kan bijstaan tijdens dit proces. Een advocaat inhuren bij geschillen op de werkvloer is helemaal niet vreemd. In dit blogartikel lees je precies wat je kunt verwachten van een jurist en waarom het zo belangrijk is op een justitieel specialist in te schakelen.

Ga niet altijd akkoord met mediation
Wanneer je een geschil hebt op het werk, zal jouw werkgever vaak eerst mediation voorstellen. Dit is een manier waardoor twee partijen het zonder justitieel tussenkomen het samen kunnen oplossen. Wanneer jij je verkeerd behandeld voelt, is het soms beter om mediation over te slaan. Maak er een zaak van en probeer jouw recht te halen in de rechtszaal. Dit is niet alleen goed voor jouw gevoel, maar het kan ook belangrijk zijn voor het vervolg van jouw carrière. Je hebt dan zwart op wit staan dat jij niet aansprakelijk was of dat het ontslag onterecht was. Zo voorkom je verdere problematiek in jouw verdere carrière.

Het beste advies
In sommige zaken is het mogelijk om zonder jurist jezelf bij te staan. Echter is dit bij geschillen met de werkgever sterk af te raden. De jurist kan jou namelijk beter adviseren. Niet alleen over de inhoudelijke aspecten van de zaak, maar ook over jouw houding, woordkeuze en meer. Het zwijgrecht is in sommige gevallen het beste recht waarop je je kunt beroepen. Een jurist van Advocatenkantoor Bosman kan je daarbij goed adviseren.

Eerlijke verdeling
Veel grote bedrijven hebben vandaag de dag standaard een advocatenteam tot hun beschikking. Zij werken fulltime voor het bedrijf en zijn niet voor niets hiervoor aangewezen. Wanneer je jezelf wilt bijstaan tijdens de rechtszaak, kan dit voor scheve verhoudingen zorgen. Met een jurist aan jouw zijde kan het hard tegen hard gaan, maar weet je wel zeker dat je de beste verdediging kunt krijgen.

Problemen op de werkvloer komen helaas vaak voor. Ook in veel gevallen leidt dit uiteindelijk tot een rechtszaak. Is dit bij jou ook het geval? Weet dan dat je er niet alleen voor staat en dat je dit ook beter niet kunt doen. Schakel de hulp in van een advocaat of advocatenkantoor dat jou kan helpen. Zo krijg je de beste verdediging en kun je het onrecht beter aantonen. Zo kun je een onterecht ontslag voorkomen of je beter verdedigen tegen onterechte beschuldigen. Dit kan cruciaal zijn voor de rest van jouw carrière.

Over ons

Anne's blog voor rechtshulp

Hallo, mijn naam is Annelies en ik ben de eigenaar van deze blog over rechtshulp. Ik werk parttime als advocaat en in mijn vrije tijd houd ik mij bezig met het bijhouden van deze blog. Op deze blog schrijf ik over rechtshulp en met mijn ervaring als advocaat kan ik duidelijk informeren over dit onderwerp. Wat voor soorten rechtshulp zijn er, wat voor soort advocaten horen bij welke hulp en hoe werkt het hele traject? Daarnaast schrijf ik dus over mijn ervaringen in de rechtshulp, op deze manier kun je veel lezen uit de echte wereld van de advocatuur en kan dit jouw probleem wellicht helpen. Wees welkom op deze blog en veel leesplezier.

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

30 september 2020
Ben je onterecht ontslagen of wordt je onterecht verdacht van malafide zaken op de werkvloer? Ga dan niet alleen de strijd aan tegen deze ongerechtigh

15 mei 2019
Familierecht is een onderdeel van het burgerlijk recht. Ook het erfrecht kan in sommige gevallen onder dit rechtsgebied worden geschaard. Familierecht

30 november 2017
Wel of geen advocaat? De afweging is niet altijd makkelijk. Wanneer schakel je de hulp van een advocaat en en wanneer doe je dat niet? Als leek heb ik