Het belang van informatie over erfrecht


Wanneer een naaste in de familiekring komt te overlijden, ontstaan er regelmatig problemen. U zult in eerste instantie niet denken aan de erfenis als u uw naaste verliest. Toch zal het testament snel na het overlijden besproken worden. Bij een overlijden ontstaan er vaak problemen over het testament als er meerdere kinderen zijn. De verdeling van een erfenis is in de wet geregeld. Toch kunnen er problemen ontstaan wanneer de erfenis verdeeld gaat worden. Wanneer u om welke reden dan ook problemen verwacht, is het verstandig om gebruik te maken van een erfrecht advocaat, bijvoorbeeld van VR-Advocatuur B.V., die u meer informatie over erfrecht kan verstrekken.

Geen testament bij overlijden
Is er geen testament, dan zal na het overlijden het erfrecht gelden. Er kunnen altijd problemen ontstaan, ook al is er een testament. Het ontstaan van problemen is vaak groter zonder een testament. De verdeling kan voor problemen zorgen. Wanneer de ouders toezeggingen hebben gedaan aan kinderen toen ze nog leefden, kan dat tot problemen leiden wanneer ze niets op papier hebben gezet. Zorg daarom voor een goede erfrecht advocaat die je hierbij helpt. Hij of zij zal altijd aangeven wat in zo’n geval de beste oplossing is.

Wanneer er een testament is opgemaakt
Ook al is er een testament, dan kunnen er alsnog problemen ontstaan over de verdeling van de spullen. Een erfgenaam zou aan kunnen geven dat het testament onder dwang, vlak voor het overlijden, is opgemaakt. De erfgenaam zou zelfs kunnen aangeven dat de overledene geestelijk niet meer bekwaam was voor het laten opmaken van een testament. Er kunnen ook schulden zijn na het overlijden van de persoon.

Een goede erfrecht advocaat zal ervoor zorgen dat er geen onderlinge strijd over de verdeling zal ontstaan. Daarom is informatie over erfrecht belangrijk. Over de verdeling hoeft u zich geen zorgen te maken, omdat het in principe bij wet is geregeld. De erfrecht advocaat zal kijken welke juridische bepalingen er gevold moeten te worden. Als erfgenaam krijgt u toegang tot de bankrekeningen. Dat is belangrijk als er nog eventuele rekeningen betaald moeten worden. In veel gevallen heeft u daar een verklaring van erfrecht voor nodig, die u moet kunnen tonen zodat u over de rekeningen kunt beschikken.

De erfrecht advocaat zal precies uitleggen waarop u recht heeft als beide ouders komen te overlijden. Ook zal hij aangeven wat u krijgt als één of beide ouders overlijden. In veel gevallen zullen beide ouders moeten zijn overleden, wanneer er een testament is op de langstlevende, voordat u recht heeft op een deel van het geld en de spullen. Daar zal de erfrecht advocaat u in bijstaan.

Over ons

Anne's blog voor rechtshulp

Hallo, mijn naam is Annelies en ik ben de eigenaar van deze blog over rechtshulp. Ik werk parttime als advocaat en in mijn vrije tijd houd ik mij bezig met het bijhouden van deze blog. Op deze blog schrijf ik over rechtshulp en met mijn ervaring als advocaat kan ik duidelijk informeren over dit onderwerp. Wat voor soorten rechtshulp zijn er, wat voor soort advocaten horen bij welke hulp en hoe werkt het hele traject? Daarnaast schrijf ik dus over mijn ervaringen in de rechtshulp, op deze manier kun je veel lezen uit de echte wereld van de advocatuur en kan dit jouw probleem wellicht helpen. Wees welkom op deze blog en veel leesplezier.

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

12 mei 2022
Wanneer een naaste in de familiekring komt te overlijden, ontstaan er regelmatig problemen. U zult in eerste instantie niet denken aan de erfenis als

26 juli 2021
Juridisch klem zitten, bijvoorbeeld doordat een persoon of een instantie een strafrechtzaak tegen jou begonnen is, is een van de meest stressvolle erv

21 april 2021
Een ingetrokken verblijfsvergunning heeft grote gevolgen voor u. U moet op korte termijn het grondgebied verlaten, anders bent u illegaal in het land